ile iletişime geçebilirsiniz.
", "reviewRating": { "@type": "Rating", "ratingValue": "5", "bestRating": "5", "worstRating": "1" }, "author": { "@type": "Person", "name": "Işıl Hanım" } } ] }Epoksi Boya Özellikleri
Epoksi boya özellikleri, İki bileşenli olup, fiziksel, kimyasal direnci, son derece yüksek, kuvvetli yapışma gücü olan sistemlerdir.
Korozif ortamlara karşı dayanıklıdır. Bu sebeple deniz kenarları, sahiller asidik, bazik, rutubetli, korozif ortamlarda bulunan tüm yüzeylerde Epoksi Boya sistemleri tercih sebebidir. Epoksi boyalar deniz kenarlarındaki iskelelerde, denizin içinde kalan bölümlerde de kullanılır. Epoksi reçinelerin bazıları suyun içinde de kürlenebilir. Motorlu taşıtların metal kısımlarında da epoksi boyalar kullanılmaktadır. Antibakteriyel özellik gösterdikleri için üzerinde canlı mikro organizmalar barınamaz üreyemez. Bu sebeple gıda sektöründe oldukça sık kullanılmaktadır. Yüzeyleri kir tutmaz, temizliği de oldukça kolaydır.
Epoksi boya uygulanmadan önce, yüzeyin toz kir pas yağ ve çapaklar gibi istenmeyen maddelerden arındırılması gerekmektedir. Yüzey pürüzsüz ve yeterince temiz olmazsa epoksi boya yüzeye tam olarak yapışmaz. epoksi kaplama için yüzeyin temiz ve pürüzlerden arındırılmış olması gerekmektedir. Yüzey temizlendikten sonra önce epoksi astar uygulanır. Daha sonra ara bir kat uygulanır. En son da epoksi boya uygulanır. Epoksi boyanın üzerinde, desen isteniyorsa son olarak desen yapılır ve kurumaya bırakılır.
Epoksi sistemler basınç mukavemeti betondan, çekme mukavemeti de çelikten çok daha kuvvetlidir. Akışkan olmasından ötürü döküldüğü yüzeyde en ince kılcal çatlaklara ve deliklere nüfus ederek doldurur. Epoksi reçineler, betonarme ve çelik yapıların temellerinde yapılan ankraj işlerinde de kullanılır. Aynı zamanda bina kolon ve kirişlerinin güçlendirilmesinde de kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için ile iletişime geçebilirsiniz.